SELAMAT DATANG KE BLOG YANG TAK SEBERAPA NIE..

Tuesday, 15 May 2012

KAWAN KE NI???



Kau larh kawan yang terbaik dan terteruk dalam hidup aku!
Kau pernah buat aku kecewe gile ngan kau..!
Tapi,
Kau pernah wat aku gembire gile..!

Kau dah banyak berubah!
Kau dah tak macam dulu!
Aku nak kan kau yang dulu!
Yang dulu!

Aku tau..
Bagi kau, sahabat tak bermakna!
Sahabat tak gune!

Dan aku tau..
Si dia yang boleh buat kau bahagia..
Gembira..
Dia yang paling kau sayang..
Paling penting untuk kau..

Bile susah..
Kau mintak aku tolong..

Bile dah senang?
Ade kau ingat aku?

Mentang-mentang kau da jumpe kawan lame kau!

Berhenti arh!
Berhenti arhh dari berlakon!

Tak payah larh nak tunjuk yang kau pandai berlakon..!
Tak kan menang anugerah pelakon popular pownn..!
Tak yah tunjuk yang kau bagus sangat..!
Aku tau yang kau pandai berlakon..!

Aku sedar yang aku nie SANGAT teruk!
Tak der manusia yang perfect.. dan aku cube untuk menjadi manusia yang hampir perfect walaupun aku tak layak untuk jadi cam tu..


Kau pernah masuk dalam senarai BFF aku..
Dan..
Kau juga pernah masuk dalam senarai orang yang aku nyampah!


Untuk kau:- aku, bukan aku yang dulu.. Tak yah arhh kau nak menyesal!(aku tau yang kau tak menyesal!).. tak yah arhh kau sedih(walaupun kau taak sedih)

Aku tak kan pernah lupekan kau..

Friday, 4 May 2012

Nilai diri sendiri Sebelum Menilai Orang Lain..



Peah:~ Nad, kau tengah marah ke?
Nad:~ tak der arhh.. Nad cume terasa dengan kata-kata ORANG YANG TAK TEPATI JANJI TU! die selalu bercakap macam die tu bagus sangat.. suke marah-marah orang.. Nad wat salah ke tak wat salah ker, mesti kene marah.. 
Peah:~ sabar je r Nad..

hurm.. Nad kecewa gile dengan sikap orang yang tak tepati janji nie.. Kalau nak marah tak pe lagi.. nie dah janji tapi tak tepati.. Die pernah janji kat Nad, kalau Nad buktikan sesuatu(rahsia) die nak kasi Nad sesuatu(rahsia)..
Nad bukannye Nad ape yang die nak kasi tu..
Nad cume nak die tepati janji die..


Perangai cam bagus jerr.. Arh!!(jerit dalam hati..)

Nad sedar, sape Nad.. Nad nie bukan perfect pon.. 
Dan tak der sape yang perfect kat dunie nie..

Dan die tak der hak nak cakap sesuke hati.. 
Jage arhh perasaan orang lain..

Die sendiri pernah cakap kat Nad.. 
"Bumi nie sentiasa berputar.. Kite jarang sangat duduk kat atas.. tapi, kalau  kite duduk kat, kite jangan nak belagak.. kite kene tepati semua janji kite.."

Cara cakap macam bagus jer.. tapi, die yang tak tepati janji.. 

Nad nak pesan kat die: Jangan menilai seseorang sebelum kite menilai diri sendiri...!

Assamualaikum..~

Wednesday, 2 May 2012

1st Contest by Akma, Wani & Mira




Wah.. cam best jer bunyinye...
memang best p0n..

BLOG SAYA SIMPLE TAPI COMEL..

Nad rase cam nak join..
korang nak join??

kalau nak join, klik banner kat atas atau.. 
TEKAN SINI

Tarikh tutup: 27 Mei 2012

Nad nak tag:-
Ciyek NYeza
dan
Peminat Kucing

Assalamualaikum..

Tuesday, 1 May 2012

Teringin nak jadi blogger jugak?


^_^

Wah.. macam menarik je title entry nie..
tak menarik mane pown..

dalam entry nie, Nad cerita fasal due orang kawan Nad nie..
Dorang pown nak jadi blogger macam Nad jugak..

mule-mule..
Nad share link Nad kat due orang kawan Nad yang Comel Lotet nieh..


Soranng nie namenya nurin..
lepas Nad share link, dy puji Nad..
dy cakap, pandai kau buat..
Nad jawab, mekaseh..
pastu die cakap, tolong wat kat aku gak boleh tak??
Nad jawab boleh(kalau cakap tak bole, nanti tak kesampaian pulak hajat die nak jadi blogger)


sorang lagi pulak namenye eyja..
lepas Nad share link, die tanya macam mane nak buat?
Nad pown ajarlah cara-cara nak wat blog..
die cakap die nak try wat dulu..

sepuluh minit kemudian..

Nad tanye, jadi ark?
die jawab, tak jadi.. tolong wat kat aku leh ark??
Nad jawab boleh(kalau jawab tak boleh, nanti die nges guling-guling pulak..just kidding)

adoyai.. pening pale Nad nak wat blog kat dorang..

blog eja da jadi..
nak tengok? TEKAN SINI

blog si nurin tu belum jadi lagi..

untuk Nurin: sekarang nie aku busy arhh.. ade banyak bende aku kene buat.. nanti kalau aku free.. aku wat special kat kau..

Nad rase, Nad dah tulis panjang da nie.. cukup larh tu untuk entry kali ni... nanti korang boring pulak nak bace.. Assalamualaikum..

Monday, 30 April 2012

Selamat Hari Pekerja..


^_^

Selamat Hari Pekerja!

Wah!!
harini hari pekerja larh..ramai blogger yang x cuti.. 
yang student pulak yang cuti??

klau blogger cuti daripada dunia IT, sunyi+boring larh.. x der keje nak buat..

enjoy the labor day.. bye-bye!
:)

Background selain Nad~

assalamualaikum
^_^

hey.. arini Nad nak share sket background yang cute+comel

eh, ape kau merepek nie Nad... Cute ngan Comel kan same maksud..

opss.. sorry-sorry..
tak pe larh kite lupekan fasal cute ngan comel tu..
jom tengok background kat bawah nieh...
jom terjah!!













yang kat atas nie tak berape manarik...
jom kite tengok kat bawah nie pulak...









cam ner??
cute+comel tak background kat atas nie...
background nie sesuai untuk blog korang taw.. Nad pown suke background kat atas nie..

rasenye da cukup larh untuk harini.. nak nak terjah Tutorial Kak Lyssa Comel+Cute

Saturday, 28 April 2012

Blog bertukar wajah..

Assalamualaikum..
^_^
Selamat pagi..

hurm.. blog Nad dah bertukar wajah... nie sume disebabkan Tutorial Kak Lyssa Comel Lotet..
thankss Kak Lyssa..

Nak background..

Pesal larh ngan blog nie.. x leh nak save background..


jom usya blog Kak Lyssa Comel Lotet..

Friday, 27 April 2012

Blog Memeningkan??

Adoyai.. ingatkan wat blog nie senang... tapi, susah jugak arhh.. pening pale~

Blog Baru..(✿◕‿◕)

Hi!!
nie blog baru Nad..
masih dalam proses.. kalau sudi follow..
Fb Nad: Nad Eyra
E-mail: nad_eyra@ymail.com
ade Nad kat fb yerh..(✿◕‿◕)