SELAMAT DATANG KE BLOG YANG TAK SEBERAPA NIE..

Friday, 4 May 2012

Nilai diri sendiri Sebelum Menilai Orang Lain..



Peah:~ Nad, kau tengah marah ke?
Nad:~ tak der arhh.. Nad cume terasa dengan kata-kata ORANG YANG TAK TEPATI JANJI TU! die selalu bercakap macam die tu bagus sangat.. suke marah-marah orang.. Nad wat salah ke tak wat salah ker, mesti kene marah.. 
Peah:~ sabar je r Nad..

hurm.. Nad kecewa gile dengan sikap orang yang tak tepati janji nie.. Kalau nak marah tak pe lagi.. nie dah janji tapi tak tepati.. Die pernah janji kat Nad, kalau Nad buktikan sesuatu(rahsia) die nak kasi Nad sesuatu(rahsia)..
Nad bukannye Nad ape yang die nak kasi tu..
Nad cume nak die tepati janji die..


Perangai cam bagus jerr.. Arh!!(jerit dalam hati..)

Nad sedar, sape Nad.. Nad nie bukan perfect pon.. 
Dan tak der sape yang perfect kat dunie nie..

Dan die tak der hak nak cakap sesuke hati.. 
Jage arhh perasaan orang lain..

Die sendiri pernah cakap kat Nad.. 
"Bumi nie sentiasa berputar.. Kite jarang sangat duduk kat atas.. tapi, kalau  kite duduk kat, kite jangan nak belagak.. kite kene tepati semua janji kite.."

Cara cakap macam bagus jer.. tapi, die yang tak tepati janji.. 

Nad nak pesan kat die: Jangan menilai seseorang sebelum kite menilai diri sendiri...!

Assamualaikum..~

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. ^_^
Sila tinggalkan KOMEN anda di sini..
satu patah perkataan p0wn jadi larh dari tak der..